Groepspraktijk ATLAS

Praktijkinfo & tarieven

We vinden het zelf als praktijk heel belangrijk om transparant naar u te communiceren. Daarom vindt u op deze pagina alle informatie i.v.m. het maken van een afspraak, huisbezoeken, telefonische bereikbaarheid en onze tarieven.

Hier vindt u alle informatie over

Raadplegingen

Wij werken uitsluitend op afspraak.

Een afspraak bij een arts naar keuze kan gemaakt worden via de website of telefonisch op het nummer 015 700 232 tijdens de openingsuren van het secretariaat (van maandag tot en met vrijdag tussen 8u en 12u en tussen 13u en 15u en op woensdag van 8u tot en met 12u).

Om het afspraken systeem zo optimaal mogelijk te laten functioneren vragen wij u om voor elke patiënt afzonderlijk een raadpleging te voorzien.
Indien je meerdere problemen wenst te bespreken, maakt dit de raadpleging ook minder efficiënt, het zou kunnen dat de arts je een opvolgraadpleging geeft om dit verder uit te werken.

Breng steeds je identiteitskaart mee.

Betalen kan met cash, via Bancontact, de Bancontact-app of Payconic.

Wij doen altijd onze uiterste best om al onze patiënten tijdig te helpen. Wij vragen dan ook uitdrukkelijk om op tijd op uw afspraak te zijn of tijdig af te bellen zodat er geen kostbare plaatsen verloren gaan. Indien hier niet aan voldaan wordt kan het zijn dat wij genoodzaakt zijn een consult aan u te factureren. Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Voor een dringende raadpleging belt u best naar ons secretariaat op het nummer 015  700 232.

Huisbezoeken

Raadpleging of huisbezoek? We verkiezen dat u, indien mogelijk, zelf naar de praktijk komt. In de praktijk hebben wij namelijk alles bij de hand om u zo efficiënt mogelijk te onderzoeken en te behandelen.

Als het niet mogelijk is de verplaatsing te maken, vragen wij u om een huisbezoek aan te vragen vóór 10u00.
Dit kan enkel telefonisch – 015 700 232.

Telefonisch contact

Ons secretariaat is telefonisch bereikbaar elke werkdag van 8:00u tot 16:00u. Op woensdag tot 12:00u. Nadien zijn wij tot 19u bereikbaar voor medisch urgente zaken. Vanaf 19u en in het weekend zijn wij niet meer bereikbaar. Voor dringende zaken kunt u zich steeds richten tot de huisartsenwachtpost.

Indien u met een korte medische vraag zit, kan u contact opnemen met ons secretariaat. U krijgt dan een telefonisch contact bij één van onze artsen ingeboekt. 

Wat is een korte medische vraag? Een praktische vraag rond medicatie, bespreking van een bloedname of echografie/RX. Hou er rekening mee dat er ongeveer 5 minuten voorzien wordt per telefonisch contact.

Voor de behandeling van een medisch probleem of een bespreking van een uitgevoerd onderzoek zoals een coloscopie, gastroscopie, CT/MRI, … Maakt u een afspraak. 

Ook voor administratieve vragen zoals voorschriften (medicatie, kiné, logopedie,…) is tijd en inzage in je medisch dossier nodig. Hiervoor vragen wij u ook om langs te komen op raadpleging.

Tarieven

Huisartsen

Sinds 2024 zijn al onze artsen gedeconventioneerd.

Als arts proberen we in onze raadpleging de nodige tijd te nemen om de juiste diagnose te stellen, een gepaste behandeling te starten en deze op te volgen. Buiten de raadplegingen doen we nog talrijke administratieve taken, beheren we zo correct mogelijk uw ‘elektronisch medisch dossier’ en verzorgen de communicatie met andere disciplines binnen de (para)medische sector, wat bijkomende aandacht en expertise vereist.

Daarlangs hebben wij wekelijks met alle artsen onderling overleg over complexe medische dossiers.

Ten slotte zijn wij ook een erkende opleidingspraktijk waar we huisartsen in opleiding (HAIO) trainen en studenten begeleiden.

Hiervoor is tijd, inzicht en navorming noodzakelijk.

Aangezien wij u deze service met overtuiging willen blijven aanbieden, kunnen we de huidige conventietarieven niet langer hanteren. Bijgevolg zullen de erkende huisartsen in deze praktijk deconventietarieven gebruiken. Belangrijk hier is te vermelden dat de huisarts in opleiding wel verplicht is zich aan de vaste tarieven te houden.

Logopediste

Dienst Tarieven Terugbetaling Remgeld
Aanvangsbilan €31,13 (per 30 min) €23,63 €7,50
Evolutiebilan €44,47 €33,47 €11
Logopedische therapie (30 min) €22,88 €17,38 €5,50
Logopedische therapie (50 min) €45,77 €34,77 €11

HAIO's & Stagiairs

Onze praktijk is een opleidingspraktijk verbonden aan het Interuniversitair Centrum voor Huisartsenopleiding en erkend door de Federale Overheid.
Dit betekent dat in onze praktijk HAIO’s meewerken. Een HAIO (huisarts in opleiding) is een gediplomeerd arts die zich verder specialiseert in de huisartsgeneeskunde.

Hij/zij doet zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken, zo nodig in overleg en onder toezicht van de huisarts-praktijkopleiders in ons team.

In onze praktijk lopen er geregeld studenten geneeskunde stage. Zij hebben nog geen zelfstandige activiteiten in de praktijk en zijn steeds vergezeld van één van de stageleiders. Indien u bezwaar zou hebben tegen de aanwezigheid van een stagiair tijdens de raadpleging, mag u dit melden.

Verpleegkundige

Bij onze verpleegkundige kan u terecht voor:

Samen bouwen we aan uw gezondheid

Bereikbaarheid

Aarschotsebaan 95, 2590 Berlaar
Routebeschrijving

Ons secretariaat is telefonisch bereikbaar elke werkdag van 8:00u tot 16:00u. Op woensdag tot 12:00u. Nadien zijn wij tot 19u bereikbaar voor medisch urgente zaken.

Er zijn parkeerplaatsen voor het gebouw en op het Kardinaal Cardijnplein. Vergeet zeker niet uw parkeerschijf te leggen waar nodig.

Wachtdienst

Bel steeds eerst naar uw huisarts voor u de wachtdienst contacteert. In levensbedreigende situaties belt u rechtstreeks naar het noodnummer 112.

De wachtdienst werkt uitsluitend op afspraak en is bereikbaar via het nummer 1733.

Huisartsenwachtpost regio Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen & Ranst
Transvaalstraat 42, 2500 Lier
Huisartsenwachtpost regio Heist
Mechelsesteenweg 70, 2220 Heist-op-den-Berg

Weekwacht van18:00 – 08:00
Weekendwacht vanaf vrij 19:00 – ma 08:00 en op feestdagen